Huis van Renkum nu kinderzwerfboek-station

  

Het Huis van Renkum heeft op de eerste dag van de kinderboekenweek een kinderzwerfboekkast neergezet en daarmee is het officieel een kinderzwerfboekstation geworden. Een leuke actie om extra aandacht te schenken aan kinderboeken en het feit dat het die dag ook nationale kinderzwerfboekdag was.

In de kast staan boeken die kinderen mee mogen nemen om lekker te lezen. Wanneer het boek uit is hoef je het niet terug te brengen. Je mag het dan overal achterlaten waar een ander kind het weer mee kan nemen.  Er staan nu al leuke boeken die geschonken zijn door het Kinderzwerfboek.  Wie nog een goed bruikbaar boek heeft voor een kind kan het in de kast zetten. In de kast liggen stickers klaar die je op het boek kunt plakken, zodat het een echt zwerfboek wordt. Ook kun je het boek aanmelden op de site van Kinderzwerfboek en een code voor je boek aanvragen. Wie dat boek dan meeneemt kan via de site laten weten waar het is en zo kun je volgen waar je boek allemaal naar toe gaat.

Overigens staat de kast in de hal van het Huis Van Renkum en iedereen mag daar naar binnenlopen om te kijken of er nog iets leuks in staat.  Je mag daar ook gezellig gaan zitten lezen, want in de hal is een leuk zithoekje gemaakt dankzij de hulp van de RoFa Foundation. Hun missie is een waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen.  De RoFa Foundation en het Huis Van Renkum geloven beide in het belang om kinderen te laten lezen. Hopelijk  zal deze samenwerking in de toekomst nog uitgebreid kunnen worden met een voorleesochtend voor kinderen. In dezelfde hal een staat een weggeefkast. Alles wat in deze kast staat, mag gratis worden meegenomen. In de weggeefkast staan ook veel mooie boeken voor volwassenen. Het Huis van Renkum hoopt dat er veel kinderen gebruik gaan maken van de zwerfboeken en wil er ook nog op wijzen dat er behalve boeken ook gratis kinderspeelgoed in de kast staat.

Op de site van  het Huis van Renkum kunt u ook meer info vinden: www.huisvanrenkum.nl