Stichting Wielewaal organiseert kinderthemaweken

 

De afgelopen maanden vele kinderen met een ernstige beperking hebben genoten van de logeerweekenden en kinderthemaweken van Stichting Wielewaal, o.a. kinderen uit Bergschenhoek.

De Stichting RoFa Foundation heeft de Stichting Wielewaal financieel ondersteund waardoor de afgelopen maanden weer vele kinderen met een ernstige beperking hebben genoten van de logeerweekenden en kinderthemaweken van Stichting Wielewaal, o.a. kinderen uit Bergschenhoek.

De logeerweekenden vinden iedere maand plaats in Barendrecht. Kinderen zijn van vrijdagmiddag tot zondagavond aanwezig en met elkaar doen zijn allerlei leuke dingen. Samen pannenkoeken bakken, spelletjes doen, de wijk in op zoek naar leuke speelplekken en nog veel meer.

De kinderthemaweken vinden plaats in alle schoolvakanties en zijn een vorm van vakantiedagopvang. Kinderen kunnen zich per dag inschrijven, zodat de vakantie helemaal naar behoefte ingevuld kan worden. Tijdens de dagen worden allerlei creatieve, sportieve, leuke en leerzame activiteiten binnen een thema gedaan. Zo kwamen het dit jaar bijvoorbeeld de thema’s sprookjes, muziek, boeken en circus voorbij. Hierbij werd flink geknutseld, gebakken, muziek gemaakt en zijn er allerlei spelletjes gedaan.

 

Alle activiteiten worden begeleid door jonge, enthousiaste vrijwilligers onder leiding van een vaste recreatieleider. Voor kinderen betekenen de logeerweekenden en kinderthemaweken een leuke tijd met leeftijdsgenoten en een stapje richting zelfstandigheid. Voor de rest van het gezin is het een broodnodige adempauze van de intensieve zorg. Een prettige en belangrijke ‘break’ voor iedereen, waarna het gezin weer vol frisse energie verder kan.

Bedankbrief

Bedankkaart