Jong Perspectief – overhandiging opgehaald sponsorbedrag

Medewerkers van Bergschenhoek Groep lopen voor Jong Perspectief tijdens de Leo Ammerlaanloop 2018. 

Door: Fedor Hoogenes

Op  3 februari was het zover. Na maanden van intensieve voorbereiding ging een groep van twee vrouwen en dertien heren van start op de 5 en 10 kilometer van de Leo Ammerlaanloop

Deze loop bestaat sinds 2011 en gaat door de kassen van deze plantenkweker. Een deel door een hal waar het een graad of tien is en een deel door een kas met kouwelijke plantjes waar de temperatuur op zo’n twintig graden gehouden wordt. Ik dacht dat het geraniums waren, maar hardlopen doe ik zonder bril, dus het kunnen ook orchideeën of rozen geweest zijn. Dat stukje door de warme kas is de eerste keer best leuk, de tweede keer al minder en vanaf de derde keer is het verstand op nul en uitkijken naar het koele gedeelte. Gelukkig heeft iedereen - mede dankzij het meedogenloze regime van de bedrijfstrainingen vooraf - uiteindelijk de finish gehaald. 

Waarom deze zelfkastijding? Voor het goede doel! Leo Ammerlaan heeft zelf al een aantal mooie bestemmingen voor het binnengekomen geld en onze lopers hebben zich laten sponsoren voor Jong Perspectief. Na de laatste gezamenlijke training hebben we een presentatie gehad door twee vrijwilligers van deze organisatie die jongeren die een beetje in de verdrukking zijn gekomen wil helpen door met steun van een vast maatje een jaar lang te werken aan plezier en zelfvertrouwen. Een mooi initiatief dat indruk op ons maakte en extra motivatie gaf tijdens de zweterige stukken.

Afgelopen maandag konden we de cheque met het bijeen gelopen bedrag overhandigen aan de stichting Jong Perspectief. Nadat de ROFA foundation het bedrag had verdubbeld kwam dit uit €1621,20. Een mooi bedrag voor een mooi doel. Wie weet volgend jaar weer! Hopelijk met wat meer dames.

Meer informatie, foto's en video's:

Foto's van Frans Martens

Nieuws item Jong Perspectief

Linkedin item

Video 1

Video 2

Video 3

Video 4