Opvang ongeschoolde kinderen Sovata/Sarateni

Dit jaar steunt Rofa Foundation stichting S.O.S. voor het nieuwe project opvang ongeschoolde kinderen tussen de 12 en 17 jaar. Meer over het project zal volgen na de Aprilreis van S.O.S naar Sovata. 

Nog drie nachtjes slapen en dan begint de reis naar Sovata van april 2018. Geert is afgelopen zaterdag al vertrokken en heeft in de afgelopen dagen, samen met Levente, het transport opgevangen en alle dozen voor scholen, crèches, wijkarts, thuiszorg en ziekenhuis naar de plaats van bestemming gebracht. Later in de week worden al deze locaties bezocht door één van de teams.

Woensdag 25 april zal de R-Vent bus, gesponsord door Bergschenhoek Groep BV uit Bergschenhoek, vertrekken met 5 vrijwilligers en zal op vrijdag 27 april aankomen in Sovata. Donderdag 26 april vertrekt een groep van 6 vrijwilligers per vliegtuig naar Cluj Napoca en zullen daar ontvangen worden door Levente. Levente zal deze groep in een 3,5 uur durende rit naar Sovata brengen.

Vanaf vrijdag 27 april wordt begonnen met het bezoeken van de eerste gezinnen en het wegbrengen van de persoonlijke gezinsdozen.

Deze reis is een aantal dagen langer dan alle andere reizen. Het is namelijk de bedoeling om nog eens 6 kachels te plaatsen op Hostad en 2 kachels in andere wijken.

Zo vlak voor vertrek is het altijd een beetje spannend, omdat wij nooit van te voren weten welke situaties wij tijdens dit bezoek zullen tegenkomen. De groep van 12 vrijwilligers staan echter met 100% energie en vol enthousiasme te trappelen om aan het werk te gaan in Sovata.