RoFa Foundation trotse sponsor van 10 km supportsjaal

Het Plein en de straten rondom het Binnenhof waren op 28 maart letterlijk omringd door een vrolijke 10-kilometer lange supportsjaal van Het Vergeten Kind. Met deze ludieke actie vraagt de Stichting aandacht voor een serieus onderwerp: een jeugdzorgbeleid waarbij het belang van het kind voorop staat en er geluisterd wordt naar hun verhalen. De sjaal, met lieve berichten erop zoals ‘Je mag er zijn’, ‘kom op, hou vol’, ‘Geloof in jezelf’, is tot stand gekomen vanuit de jaarlijkse campagne, gestart tijdens de Week van het Vergeten Kind. De Stichting riep heel Nederland op om een lief bericht in te sturen voor de 100.000 kwetsbare kinderen. Hier is vervolgens de langste supportsjaal van Nederland van gemaakt.

FEESTELIJKE AFSLUITING

Woensdag 28 maart 2018 sloot Het Vergeten Kind de campagne af met een feestelijk slotevenement op het Plein in Den Haag. Ambassadeur van de Stichting; Jamai Loman, onthulde dat de supportsjaal precies 10,123 km lang is geworden. De sjaals zijn overal te zien en in de Tweede Kamer wordt er dan ook volop over gepraat. Wij gaan niet rusten totdat elk kind de zorg en aandacht krijgt die het verdient."

 

SJAAL VOOR SJAAL

Uiteindelijk werd het tijd voor HET moment van de middag; het doorknippen van de 10-km lange supportsjaal. De ambassadeurs Natasja Froger, Jamai Loman, Babette van Veen en vriend van de Stichting Jandino Asporaat en de jongerenraad van de Stichting ‘The Unforgettables’ knipten de sjaal met een grote schaar door. Alle 7.565 losse sjaals worden uiteindelijk uitgereikt aan kwetsbare kinderen die dit gebaar van aandacht zo hard nodig hebben.

VRIJDAG 30 MAART - 16.00 UUR OP RTL 4: EEN DUBBELE AFLEVERING VAN 'HET VERGETEN KIND'

Vier jongeren Nikita, Thierry, Quentin en Shaye delen hun ontroerende verhaal in het programma 'Het Vergeten Kind'. Deze dappere helden hebben allesbehalve een zorgeloze jeugd. Gelukkig hebben ze alle vier een steunpilaar bij wie zij altijd terecht kunnen, van wie zij een compliment krijgen of een knuffel. Een persoon die met oprechte aandacht heeft gezorgd voor zonnestralen in hun leven. Samen met onze ambassadeur Johnny de Mol bedanken zij op speciale, emotionele wijze hun steunpilaar. Kijken dus! Een dubbele aflevering op vrijdag 30 maart van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Media:

RTL 5 UUR LIVE – 28 MAART 2018 - EEN NIEUW HUIS VOOR VERGETEN KINDEREN

STICHTING HET VERGETEN KIND OMRINGT HET BINNENHOF MET SUPPORTSJAAL