Ieder kind verdient volop zomeravontuur

Voor de ruim 300.000 kinderen die in armoede opgroeien is de zomer een lange periode waarin ze weinig bijzonders meemaken. Ook deze kinderen verdienen een te gekke zomer! Daarom deelt Nationaal fonds Kinderhulp Zomerpretpakketten uit. Een tas vol kleine en grote avonturen; van zomerspeelgoed voor mooi én minder mooi weer, tot kaartjes voor een dagje uit. Dit jaar willen ze 5.000 kinderen blij maken met deze mooie tas vol zomeravontuur en RoFa Foundation helpt mee! 

Een voorbeeld van één van de ruim 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien; Door ziekte en de scheiding van zijn ouders, zijn er financiële problemen ontstaan. Zijn juf zag hem hierdoor in korte tijd veranderen van een vrolijke en levenslustige jongen in een stil en teruggetrokken kind. Zij maakt zich ernstige zorgen. Helemaal met de zomervakantie in het vooruitzicht, wanneer de afleiding en het gezelschap van school wegvallen. Om ervoor te zorgen dat hij toch ook uit kan kijken naar de vakantie, vroeg zij voor hem een Zomerpretpakket aan. 

Wat zit er in een Zomerpretpakket? In het Zomerpretpakket zit een avontuur in het donker met een Madiwodo-bioscooppas voor 2 personen en een avontuur in en rond het water met zonnebrand, een opblaasband, waterballonnen en een bon voor zwemkleding.  Maar ook een gezinsavontuur met toegangskaarten voor een pretpark voor maximaal 4 personen (keuze uit 10 pretparken verdeeld over heel Nederland) én een stapel leesboeken, een kookboek, een leren bal en bijvoorbeeld een leuk spel voor het hele gezin.