Magische pakjesavond voor 89.977 kinderen!

Met Actie Pepernoot zorgt Kinderhulp ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond, want voor ruim 300.000 kinderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Dankzij alle sponsoren en donateurs hebben maar liefst 89.977 kinderen de magie van pakjesavond kunnen beleven. 

Het heerlijk avondje is gekomen! De 20e editie van Actie Pepernoot van Kinderhulp bracht weer veel teweeg. Zo werden onze berichten massaal gedeeld in de media en zette zowel zakelijk als particulier Nederland de schouders eronder. En met succes. Dankzij alle donaties en steun werd er bij 89.977 kinderen tóch op het raam geklopt door de Sint. 

Met Actie Pepernoot zorgen wij ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond, want voor ruim 300.000 kinderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Volle mailboxen met verlanglijstjes zorgden voor een lange wachtlijst, maar dankzij alle sponsoren en donateurs hebben maar liefst 89.977 kinderen de magie van pakjesavond kunnen beleven. 

Ouders van kinderen, jongeren, maatschappelijk werkers kregen van de V&D webshop een unieke code waarmee zij twv €20 per kind één of meerdere cadeautjes konden uitzoeken. De verzendkosten waren gratis. We merkten dat een deel van de cadeaucodes ook nog net na 5 december gebruikt zijn, zo hebben sommige gezinnen met kinderen die niet meer in Sinterklaas geloven bijvoorbeeld een gezellige kerstviering gedaan met wat pakjes onder de boom. Dat wat wij weten, is dat bijna 90.000 kinderen thuis in de maand december het een feestje is geweest, net als bij hun klasgenootjes of vrienden thuis. En dat vele ouders deze maand met minder zorgen hebben hoeven doorstaan en enorm genoten hebben van hun verwachtingsvolle en verraste kinderen! 

Campagne Om aandacht te vragen voor Actie Pepernoot hebben we campagne gevoerd vanaf 28 oktober 2019. We hebben onder andere het verhaal van Sylvana en haar gezin verteld. Vorig jaar zijn we bij hen op bezoek geweest en mochten we samen met hen pakjesavond vieren. Bekijk hier haar verhaal.