Kinderhulp geeft kinderen warmte

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die een verre van zorgeloze jeugd hebben. En deze bikkels zijn vrij veel gewend: ze weten dat een dagje uit of een fiets om met vrienden mee naar school te kunnen fietsen er niet in zit. Helaas geldt dat ook vaak voor een paar passende schoenen, een nieuwe spijkerbroek of een warme winterjas…

Circa 7% van álle ouders in Nederland – naar schatting ruim 180.000 ouders – kunnen deze winter géén winterjas en géén schoenen aanschaffen voor hun kind. Terwijl de kinderen dit wél nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat gemiddeld één kind per klas weleens naar school moet in kleding die niet warm genoeg is. Zo blijkt uit onderzoek dat Kinderhulp in november 2020 uitvoerde onder ouders in Nederland. Bovendien geven leraren aan dat zij armoede het vaakst herkennen aan de kleding of schoenen van een leerling. Ze noemen situaties waarin kinderen op te kleine of aan elkaar getapete schoenen lopen. Of hartje winter in een dun zomerjasje op het schoolplein rennen. Wat dat kan doen met het gevoel van warmte, veiligheid en zelfvertrouwen van kinderen is onvoorstelbaar. Laten we daar samen wat aan doen deze wintermaand.

Geef ze warmte! Zowel fysiek, door middel van kleding, als ook mentaal. Laat deze kinderen ervaren dat ze meetellen, dat ze belangrijk zijn en niet anders dan andere kinderen. Doneer aan Kinderhulp via www.geefzewarmte.nl en draag bij aan een warme start voor deze kinderen in het nieuwe jaar. Dat is hard nodig. Door de gevolgen van de coronacrisis is de problematiek - en jouw hulp - urgenter dan ooit. Elke bijdrage, groot of klein, is dan ook meer dan welkom!

Over Kinderhulp
Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. Onvoorwaardelijk. Kinderhulp helpt met waar een kind behoefte aan heeft. Met iets groots, of iets kleins. Iets dat kinderen de kracht geeft om mee te doen. Tóch die schoenen en die warme winterjas. Lees meer over wat Kinderhulp doet op www.kinderhulp.nl.