Start actie zomerpretpakket

De 1ste Zomerpretpakketten gaan over 1 week op de post naar de kinderen en tieners van regio Noord Nederland, die als eerste dit jaar zomervakantie hebben.

De zomervakantie betekent voor velen zes weken vol leuke dingen. Dat geldt helaas niet voor de kinderen die in armoede opgroeien. Want een plons in een zwembadje buiten, ’s avonds lekker lang buiten op de skeelers, een dagje uit of een simpel ijsje: daar is thuis geen geld voor

Elk Zomerpretpakket zit boordevol kant-en-klaar zomerspeelgoed: voor binnen én voor buiten en er zitten ook verschillende cadeaubonnen in.

Voor het vierde jaar op rij ondersteunt de RoFa Foundation Kinderhulp. Kinderhulp helpt kinderen in armoede deze zomer met een beetje extra pret. De reacties zijn telkens weer overweldigend en de vraag neemt ieder jaar toe. Vorig jaar kon Kinderhulp dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers 5.000 pakketten uitdelen, een enorme stijging sinds de start in 2017. De aanvragen voor dit jaar lopen al snel op, daarom voert Kinderhulp campagne om ook dit jaar 5.000 kinderen blij te kunnen maken met een Zomerpretpakket. Kijk voor meer informatie op de website van Kinderhulp

In 2017 startte Kinderhulp met het uitdelen van 300 Zomerpretpakketten: een tas vol leuke spullen. Tóch een voetbal, een leesboek, een waterpistool, een middagje bioscoop en meer. Zodat deze kinderen wél een keer kunnen meedoen met een watergevecht en na de vakantie op school óók iets leuks kunnen vertellen over hun zomer. En dat bleek een groot succes onder de kinderen die in een financieel beperkt gezin wonen. Naast leuk is het ook nog eens heel erg nodig. Een beetje extra pret in de lange zomervakantie maakt echt verschil.


Flyer Zomerpretpakket

Website: De aftrap voor de Zomerprepakketten editie 2020 was fantastisch

Video: Een moeder aan het woord nav het krijgen van Zomerpretpakketten in 2019 

Kinderhulp heeft op tv commercials ingekocht:  
commercial 20sec  
commercial 10sec