Kinderhulp - Actie Pepernoot 2021

De magie van pakjesavond voor ieder kind? In Nederland groeien ruim 300.000 kinderen op in armoede. Voor hen zijn een eigen fiets, een dagje pretpark of een warme winterjas niet vanzelfsprekend. Toch snappen ze dat wel. Maar een kind uitleggen dat de Sint niets komt brengen op 5 december... De RoFa Foundation steunt Kinderhulp en helpt mee met Actie Pepernoot. Samen zorgen we ervoor dat kinderen in armoede tóch een cadeautje krijgen!

Welk kind kijkt er niet naar uit: pakjesavond?! De gezelligheid, zoetigheid en de blijdschap. Maar als je opgroeit in armoede (1 op de 12 kinderen in Nederland) zit een cadeautje van de Sint er vaak niet in. Het geld is er simpelweg niet.

Met Actie Pepernoot zorgt Kinderhulp ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond. Via maatschappelijke organisaties, die een aanvraag voor een kind indienen, krijgen ouders of verzorgers een cadeaubon van € 25,- om een prachtig cadeau uit te zoeken.

Dit jaar wil Kinderhulp minstens 65.000 kinderen in armoede tóch een onvergetelijke pakjesavond bezorgen, zodat ook zij zich gezien voelen en ook wat te vertellen hebben tegen hun vriendjes en klasgenootjes. Zij horen er ook bij!