Kinderhulp - Zomerpretpakket

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat er thuis weinig geld is, merken zij overal en altijd. Oók in de zomer! De RoFa Foundation helpt Kinderhulp helpen! Met een Zomerpretpakket! Een rugzak boordevol pret. Van strandbal tot zorgeloos dagje uit, van stripboek tot bioscoopkaartjes, en nog veel meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen écht het verschil gaan maken deze zomer.

We kijken meer dan ooit uit naar de aankomende zomer! Eindelijk weer een terrasje pakken, lekker uit eten, een dagje pretpark, dierentuin, strand of plonzen in het zwembad. Dat geldt helaas niet voor iedereen... Voor kinderen die opgroeien in armoede zal de aankomende zomer niet veel anders zijn dan het afgelopen jaar. Thuis is er geen geld voor een zorgeloos dagje pretpark, een middagje naar het zwembad of een ijsje eten op het terras.

Ruim 300.000 kinderen en jongeren in Nederland groeien op in armoede. Dat er thuis weinig geld is, merken zij overal en altijd. Oók in de zomer. De RoFa Foundation steunt Kinderhulp en helpt hen met een Zomerpretpakket: een rugzak boordevol leuke spullen en doe-dingen. Een onbezorgd dagje in een pretpark bijvoorbeeld, naar de bioscoop, een leesboek, waterpistool en nog veel meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen écht het verschil maken deze zomer. Zoals voor Taiza van zes, die vorig jaar een Zomerpretpakket kreeg: “We zijn toen in de zomervakantie naar de film geweest. En dat was de eerste keer dat ik met mama naar de bioscoop ging!”.

Video 1

Video 2

Website Kinderhulp

Actie Zomerpret

Over Kinderhulp

Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. Onvoorwaardelijk. Kinderhulp helpt met waar een kind behoefte aan heeft. Met iets groots, of iets kleins. Iets dat kinderen de kracht geeft om mee te doen. Tóch die fiets, passende schoenen en een zorgeloos dagje uit. Lees meer over wat Kinderhulp doet www.kinderhulp.nl