RoFa Foundation en Bergschenhoek Groep bedrijven slaan handen in één voor Oekraïense kinderen

april 2022

Begin maart hebben we op ons intranet de volgende oproep geplaatst:

Beste collega's,

We doen een beroep op jullie. Met elkaar willen we heel veel kinderen helpen. Veel Oekraïense kinderen zijn samen met familie gevlucht voor de verschrikkelijke oorlog in hun land en worden opgevangen in verschillende landen. De meeste hebben hun spullen achter moeten laten. Jullie kennen allemaal de verschrikkelijke beelden van tv. Laten we er met elkaar zijn voor deze kinderen! à Vul een (of meer) schoenendoos voor een kind uit Oekraïne. 

Begin april stond de teller op 60 en uiteindelijk zijn het 80 dozen geworden. Voor een jongen of meisje, in de leeftijd van 0 tot 3, van 4 tot 8 en van 9 tot 14 jaar. Een schitterend aantal, de één nog mooier versierd dan de ander, gevuld met noodzakelijke spullen maar ook leuke dingeten, van sokken tot tandenborstel of een knuffel en haarspeldjes…

Naar de noodopvanglocatie in Bergschenhoek zijn in het totaal 15 dozen gegaan en een aantal gevulde rugtasjes.  De rest van de dozen zijn door een initiatiefneemster uit Bleiswijk meegenomen en in het Paasweekend gebracht naar Jedlnia-Letnisko (Poolse dorpje) alwaar veel Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen.

Trots op onze collega’s en dankbaar voor hun bijdrage waardoor de kinderen een glimlach op hun gezicht kregen, een lichtpuntje in deze verschrikkelijke tijd.