Jodocus Jeugdfestival

Augustus 2023

Elk jaar vindt in de een na laatste week van de zomervakantie het Jodocus Jeugdfestival plaats. Dit jaar was het thema van het festival: Bibberende Bevers & Zwetende Zebra's. In totaal doen er 200 kinderen mee aan dit festival en zijn er in een week wel 40 vrijwilligers actief om dit allemaal te begeleiden. 

                                                                

De kinderen worden onderverdeeld in leeftijdsgroepen en ondernemen verschillende activiteiten.   Ze gaan bloemschikken, ze gaan op de fiets naar de snuifmolen, er is een poppenkast en ze gaan op bezoek bij de brandweer.  Maar de brandweer bezoekt ons ook! Elk jaar hebben we namelijk een waterspektakel in de leeuwenkuil waar ze hun slangen uitrollen en spelen klaarzetten. Niemand komt er droog vandaan! 

Omdat we dit jaar met ons festival niet terecht konden bij BVCB hebben we het hele festival verplaatst naar de Cultuurfabriek in Bergschenhoek.  Het waterspektakel werd daarom verplaats naar het Annie M.G. Smidtpark.   

De groep 9/10 jarige gaan elk jaar kanoën bij de Rotte.  Na 3 weken regen scheen de zon eindelijk weer, maar er stond ook een flinke wind.  In de buurt van de sluizen bij Bleiswijk konden de kinderen toch fijn varen en dankzij de RoFa Foundation kon het dit jaar ook nog veiliger. De RoFa Foundation heeft 20 zwemvesten gesponsord. Wij houden wel van een nat pak maar veiligheid is bij ons ook een belangrijk aspect.  

Na drie spetterende dagen, in de jungle, de woestijn en op expeditie hebben we het festival afgesloten in een afgeladen Cultuurfabriek waar 200 kinderen sprongen en het Jodocus lied luidkeels meezongen: ''We zij er weer bij een dat is PRIMA!!! JODOCUS FESTIVAL"