Stichting Meedoen in Rotterdam - Zwemlessen

Januari 2023

Stichting Meedoen in Rotterdam helpt schoolgaande kinderen uit Rotterdamse gezinnen met minimale financiële middelen. Elk kind moet de kans hebben om met vriendjes naar school te fietsen, om muziek te maken, te sporten of te leren zwemmen.

Zwemlessen voor schoolgaande kinderen in Rotterdam

Stichting Meedoen in Rotterdam helpt sinds 2000 schoolgaande kinderen uit Rotterdamse gezinnen met minimale financiële middelen. Elk kind moet de kans hebben om met vriendjes naar school te fietsen. Ieder kind verdient het om muziek te maken of te sporten of te leren zwemmen. Op een laptop kunnen kinderen oefenen voor school. Dit zou voor elk kind mogelijk moeten zijn. Helaas is dat voor een deel van de Rotterdamse kinderen niet zo. Meedoen in Rotterdam zorgt samen met ouders dat hun kinderen binnen en buiten school kunnen meedoen.

Alle kinderen verdienen een gelijke start in het leven. Samen meedoen met je leeftijdsgenootjes op en na school is essentieel. Met de voorzieningen van Meedoen in Rotterdam krijgen de kinderen een zetje in de rug, waardoor zij zich ontwikkelen en opbloeien.

Het staat vast dat in Rotterdam een groot aantal kinderen met sociale uitsluiting bedreigd wordt. Meedoen in Rotterdam weet dat het onmogelijk is om alle kinderen te bereiken, maar helpt er zoveel mogelijk. In 2023 zullen naar verwachting meer dan 9.500 aanvragen door Meedoen in Rotterdam worden gehonoreerd. In 1 op de 3 gevallen gaat het daarbij om zwemlessen. Dankzij een donatie van RoFa Foundation kan een aanzienlijke groep kinderen in 2023 en 2024 zwemlessen volgen. Meedoen in Rotterdam is bijzonder verheugd over deze ruimhartige bijdrage.

Meer informatie is te vinden op www.meedoeninrotterdam.nl.